Як правильно розчісувати шпіца? Розповідаємо детально

Догляд за шерстю померанського шпіца – досить легке завдання, хоч вона й довга та густа. Достатньо всього лише дотримуватися кількох правил, про які вам розповість наш експерт шпіц Шкіп, який спеціалізується на виборі косметики та інших засобів для догляду за шерстяним покривом. Наш спеціаліст розкаже як розчісувати шерсть шпіца та які речі при цьому використовувати. Адже Шкіп має густу, блискучу та пухнасту шерсть завдяки використанню інструментів і засобів, придбати які ви зможете в спеціалізованому магазині Spitze-mania.

Догляд за собочою шерстю

Догляд за шерстю шпіца: особливості

Хочете дізнатися як розчісувати шпіца? Тоді ця інформація для вас. Отож, регулярний догляд за шерстяним покривом померанського шпіца містить в собі три етапи: розчісування, купання та стрижку, що дозволяє підтримувати його привабливий зовнішній вигляд протягом життя.
Розчісувати вихованця щодня не обов’язково, 3–4 рази на тиждень буде цілком достатньо. Спочатку для проведення процедури можна садити собаку до себе на коліна. Пізніше, коли підопічний навчиться спокійно стояти на одному місці, можна продовжити виконувати догляд за ним на столі. Щоб лапи не роз’їжджалися в різні сторони, застеліть стіл гумовим килимком чи тканиною.
Вам знадобиться щітка для вичісування шерсті собак, яка буде ще й масажувати шкіру. Якщо ваш песик знаходиться в процесі звикання до процедури, спробуйте розчісувати всього 4–7 секунд, повторюючи дії кілька разів на день. Відвернути увагу підопічного, можна давши йому якійсь ласощі.
Розчісувати можна в різних напрямках, намагаючись не завдавати вихованцеві дискомфорту. При цьому треба користуватися спеціальним спреєм для полегшення розчісування. Він швидко проникає в заплутану ділянку, значно скорочуючи час розплутування. Закінчити процедуру варто рухами щітки для вичісування собак проти шерсті, щоб повернути остьове волосся у вертикальне положення.
Раз в 1–2 місяці пухнастого друга необхідно ретельно купати. Для водних процедур варто купити шампунь для собак, який відповідає всім стандартам якості, зміцнює волосяний покрив, не викликає алергічних реакцій та безпечний для очей. Шампунь для собак слід розбавити невеликою кількістю води та нанести на зволожену шерсть тварини.
Щоб уникнути попадання води, закрийте вуха домашнього улюбленця ватними кульками. Вимийте всі брудні ділянки, після чого ретельно змийте засіб. Потім витріть вихованця рушником та нанесіть на шерсть кондиціонер, бальзам чи маску. Вони заспокоюють шкіру, а також роблять шерсть м'якою, блискучою та слухняною.
Наступний крок – поставте пухнастика на стіл та висушіть його феном, використовуючи холодний режим і масажну щітку. Після купання можна провести стрижку. Але якщо у вас немає досвіду, то краще звернутися до професіонала. Доглядайте за пухнастим другом правильно, а він буде радувати вас своєю красою та довголіттям!

Яка косметика для шерсті собак доступна для покупки в зоомагазині Шпіцеманія?

У нашому спеціалізованому онлайн-магазині spitze-mania.com ви можете купити косметику по догляду за шерстю від найкращих і найпопулярніших брендів. В каталозі представлені: шампуні і кондиціонери для собак, інструменти для грумінгу, різноманітні засоби гігієни тощо. Переваги цих засобів:
висока ефективність;
простота застосування;
абсолютна безпечність для здоров’я;
відповідність європейським стандартам якості.

Каталог

Купуючи у нас, ви забезпечите улюбленця якісним кормом для собак та іншими зоотоварами. Ми щодня піклуємося про здоров’я, чудове самопочуття та гарний настрій ваших домашніх улюбленців.

Інтернет зоомагазин Україна Spitze-mania: іграшки, корма, аксесуари для собак та багато іншого

Доброзичливі консультанти з радістю допоможуть у виборі. В магазині товарів для собак Spitze Mania ви знайдете все необхідне для догляду за своїм підопічним. Доставка по Україні здійснюється надійною компанією – «Новою Поштою». Магазин Шпіцеманія – це ваша можливість зробити шерсть домашнього улюбленця красивою, здоровою та доглянутою.

keyboard_arrow_up