Як часто та як правильно потрібно чистити зуби собаці? – Спеціаліст по гігієні містер Цьом

Чистити зуби собаці потрібно обов'язково. Це не менш важлива процедура, аніж своєчасні щеплення, збалансоване харчування та прогулянки на свіжому повітрі. Регулярний догляд за порожниною рота дозволяє запобігти виникненню різноманітних проблем зі здоров'ям. Адже залишки їжі залишаються між зубами, утворюючи наліт, а потім поступово формується зубний камінь, який стає причиною серйозних захворювань – стоматиту, карієсу, пародонтозу. Крім того, серйозні стоматологічні проблеми можуть призвести до важких інфекційних хвороб нирок, печінки та серця. Ознайомившись із нашою статтею, ви дізнаєтесь особливості догляду за гігієною ротової порожнини свого пухнастого друга.

Гігієна зубів у собак: що радить дбайливим господарям шпіц містер Цьом?

Я – шпіц містер Цьом – відповідальний за напрям догляду за зубами в інтернет-магазині Spitze-Mania, а ще – неймовірний красунчик. Я розповім вам як правильно чистити зуби собакам. Отже, починати чистити зуби треба ще з щенячого віку аби сформувати звичку. Чим раніше цуценя познайомиться із цією гігієнічною процедурою, тим легше надалі вона буде здійснюватися. Робити це необхідно невеликими круговими рухами, тримаючи щітку під кутом 45 градусів, тривалістю від 30 секунд до 1 хвилини (при цьому варто зупинятися кожні 5–10 с.) Найкращий час для чищення – коли ваш пухнастий друг почувається розслабленим, наприклад, після прогулянки або активних ігор.
 Померанський золотий шпіц
 
 
 

Важливо не нервувати, а заохочувати вашого домашнього улюбленця й відразу припиняти чистку, коли йому щось не подобається. Під час чищення розмовляйте спокійним тоном, щоб пухнастий друг не злякався. Варто пам'ятати, що не слід сильно натискати, оскільки є ймовірність пошкодити емаль та ясна. Як часто потрібно чистити зуби собаці? – Мінімум три рази на тиждень, але не частіше двох разів на день. Після чищення зубів обов’язково похваліть песика та почастуйте смаколиком.

Зверніть увагу! Якщо раптово з’явилася кровоточивість ясен, проконсультуйтесь у ветеринара.

Догляд за зубами для собак: особливості

Собаці потрібен час, аби звикнути до незвичайного предмета в пащі. Тому привчайте його до цієї гігієнічної процедури поступово, періодично торкаючись до зубів своїми пальцями. Завдяки цьому улюбленець звикне, і це перестане його дратувати. Для проведення гігієнічних процедур необхідно мати спеціальні засоби для догляду за зубами собакам:
зубна щітка для собак
Ветеринарну зубну щітку – вузьку та довгу, з м'якою щетиною, яка має особливу конструкцію, тому допомагає очистити весь наліт, навіть у важкодоступних місцях. Також можна використовувати зубну щітку для собак, що одягається на палець (щітку-наперсник).
зубна паста для собак
Ветеринарну зубну пасту. Вона має приємний запах, смак та абсолютно безпечна для здоров'я, тому не зашкодить навіть якщо песик її проковтне.

Вигідно купити засоби догляду за зубами для собак можна в нашому зоомагазині spitze-mania.com. У нас ви зможете знайти якісну продукцію, яка забезпечує максимальний захист – дозволить позбутися не тільки нальоту та неприємного запаху, а й зменшити ризик виникнення кишкових інфекцій. Хочете, щоб ваш вихованець був красивим, здоровим та спокійним? Тоді обов'язково врахуйте поради нашого спеціаліста!

Товари для гігієни

Чому краще купити зубну щітку для собаки в спеціалізованому магазині Spitze-mania?

В нашому онлайн-магазині «Шпіцеманія» представлені зручні зубні щітки для собак, що відмінно очищають від нальоту та залишків їжі. В онлайн-каталозі доступні товари від провідних брендів, які протягом десятиліть допомагають нам доглядати за нашими вихованцями, піклуватися про стан їхніх зубів.

Ми приймаємо замовлення на сайті цілодобово. Для узгодження способу оплати та доставки ми зв’яжемося з вами протягом кількох годин після оформлення заявки. Доставка по Україні здійснюється кур’єрською службою «Нова Пошта». Оплатити своє замовлення ви можете у найближчому відділенні при отриманні посилки або здійснивши переказ на банківську карту.

Здорові зуби собаки як результат правильного чищення зубів

Не забувайте: доглядаючи за ротовою порожниною ваших вихованців, ви дбаєте про їх здоров’я та довголіття! Якісна зубна щітка і паста для собак – вибір турботливого та відповідального господаря!

keyboard_arrow_up